مسعود اسکندري افزود:بنا بر ارسال گزارش مبني بر کشف يک غار طبيعي در منطقه مذکور توسط بخشداري زرين آباد هيئتي از کارشناسان باستانشناسي اين سازمان به سرپرستي\" بيان پيراني\" جهت بررسي و بازديد از منطقه مورد نظر به محل رفتند که در حين بررسي غار مورد نظر به محوطه اي مربوط به دوران نوسنگي برخورد کردند.
وي افزود:بنابرگزارش سرپرست هيئت اعزامي که در حال حاضر کار مطالعاتي و پژوهشي خود را بر روي اين محوطه متمرکز کرده اين محوطه فرهنگي در پا دامنه ارتفاعات (گهره ميه) واقع شده است . از محوطه مذکور مقادير زيادي ابزارهاي سنگي از جنس چخماق و تعداد مختصري از جنس ابسيدين به صورت سطحي جهت مطالعه و مقايسه با ساير محوطه ها جمع آوري شد که اين ابزارها شامل ريز ابزارهاي سنگي چون تيغه ، زير تيغه و تراشنده هايي چند را تشکيل مي دهندکه در نوع خود قابل مقايسه با ابزارهاي مطالعه شده تپه هاي علي کش (فاز محمد جعفر) و چغا سفيد دهلران است .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام اظهار داشت: کارتهيه و تکميل پرونده ثبتي اثر جهت ثبت در فهرست آثار ملي کشور و انجام اقدامات حفاظتي براي اين محوطه در حال انجام است.
سرپرست هيئت باستانشناسي سازمان نيز اظهار داشت : تعداد زيادي از گونه هاي متنوع ظروف سفالي شامل سفالهاي لب \"واريخته \"و سفالهاي \"اروک \" و \"جمدت نصر\" در سطح اين محوطه به خصوص در بخش غربي آن بدست آمد، حجم و تراکم اين ابزارها به گونه اي است که به صورت تلنباري از اين مواد فرهنگي در جاي جاي اين محوطه مشاهده مي شود .
بيان پيراني افزود: به استناد بررسي هاي صورت گرفته اين محوطه فرهنگي در دوره هاي مذکور به صورت استقراري دائم بوده و از آن به عنوان يک سکونتگاه به صورت توالي دوره ها استفاده شده است .
وي تصريح کرد: قدمت اين اثر به استناد ابزارها و مواد فرهنگي و مقايسه با ساير محوطه هاي مطالعه شده چون علي کش، چغاسفيد، موسيان، چغا آهوان، محوطه هاي دشت هليلان و ... بين 6500 ق . م تا 4000 ق . م است.
سرپرست هيئت باستانشناسي ادامه داد:اين نخستين سايت مربوط به دوران نوسنگي و هزاره هاي بعد از آن است که در حوزه تاريخي فرهنگي زرين آباد کشف شده است .اين استقرار دائمي به احتمال قريب به يقين يکي ديگر از نخستين دهکده هاي به وجود آمده در دوران نوسنگي در منطقه زاگرس مياني است که در حوزه فرهنگي ايلام به کرات کشف و مورد مطالعه باستانشناسي قرار گرفته است .
بنابراين گزارش بخش زرين آباد از توابع شهرستان دهلران بوده که به دليل قرار گرفتن در منطقه کوهستاني از نظر شرايط آب و هوايي و زيست محيطي با دشت دهلران متفاوت است . اين حوزه فرهنگي از جمله حوزه هاي بسيار غني است که در حد فاصل مناطق ميان رودان(بين النهرين) و خوزستان واقع شده است .آثار تاريخي فراواني در اين منطقه موجود است که از شاخص ترين آنها مي توان به قبرستان دم گرپرچينه مربوط به عصر آهن II و قلعه بزرگ شاخ مربوط به دوران ساساني اشاره کرد./117
انتهای پیام/